Menu

Fodboldpige fra Hesselager Fodbold til Landsholdsudtagelse.

image
26. marts 2022 kl. 06:30
En af vores fodboldpiger fik en stor oplevelse da hun blev indkaldt til træning med bruttotruppen til det færøske U16 landshold.

Victoria Johnsson har spillet fodbold siden hun var lille og flyttede i 2019 til Hesselager Fodbold, i forbindelse med nedlukning af pigefodbold i Skårup IF. Hun har altid været en af de yngste på hendes hold, hvilket har presset hende til at kæmpe lidt ekstra for at kunne være med blandt de ældre spillere. I Hesselager Fodbold har hun nu fået holdkammerater på samme alder og spiller på den "rigtige" årgang, hvor hendes fysik for alvor kommer hende til gode.

I marts måned blev Victoria inviteret til en træning med bruttotruppen for det færøske U16 Pigelandshold, hvor hun hen over en weekend, fik set det hele lidt an og fik en fornemmelse for hvad der kræves for at være med på højeste niveau. Hendes færøske rødder gav en åbning for at komme i betragtning og turen til Thorshavn var uden tvivl en stor oplevelse for hende, ligesom det jo altid er spændende at se hele "setuppet", samt niveauet der trænes og spilles på, omkring et landshold.

"De andre var ret gode og sammenspillede,

men til sidst kunne jeg godt spille med"

- Victoria, efter hjemkomst til Hesselager.

Det er svært at komme udefra og i løbet af en enkelt dag spille sig ind på et landshold, hvor mange kender hinanden, spilsystemet og har spillet på hold sammen tidligere. Det gav dog helt klart blod på tanden at være afsted og har givet nogle klare indikationer om, hvor Victoria kan dygtiggøre sig for at komme op "på næste niveau". Klubben er klar til at hjælpe så meget det er muligt og der er også hjælp at hente hjemmefra.

Victoria er nemlig ud af en fodboldfamilie, hvor hendes far bl.a. har været tidligere professionel fodboldspiller og har haft mere end 60 kampe for det færøske landshold, så hun har ikke sine færdigheder og interesse for fodbold fra fremmede. Hun har derfor også alle muligheder for at få gode råd og vejledning om fodbold, så vi er sikre på at Victorias store fodboldoplevelser med det færøske landshold kun lige er begyndt, hvis hun ønsker det og er villig til at arbejde for det.

Der skal dog lyde et stort tillykke til Victoria for at komme i betragtning og vi er utrolig stolte over at have hende løbene rundt på Hesselager Stadion. 

Luk