Menu

LIMONE CUP 2018

image LIMONE CUP 2018
U16 Piger
02. november 2018 kl. 20:13
U 16 pigerne tog i efterårsferien 2018 på en uforglemmelig tur til Italien.

En flok forventningsfulde U16 fodboldpiger mødtes Lørdag kl. 12.00 på Hesselager Stadion. Efter de har knoklet de seneste 10 mdr. for at samle penge ind, er dagen endelig kommet hvor vi spændt står samlet på parkeringspladsen.

 

Forberedelse.

Vi ønskede fra start alle fodboldpigerne med på turen og havde derfor sat egenbetalingen til 500 kr, hvilket vi vurderede at alle familier kunne finde i budgettet. For at samle penge ind har pigerne bl.a. samlet æbler, batterier, sten på marker, solgt lodsedler og serveret ved private fester. Mange virksomheder har støttet os med et kontantbeløb og andre f.eks. tilbudt betaling for arbejde med uddeling af flyers. Belønningen har ikke kun været det økonomiske men alle disse events har været sociale aktiviteter der har styrket sammenholdet og enkelte har desuden støttet et andet godt formål. Desuden blev turen støttet af DBU Ungdomsfond.

 

LØRDAG - Dag 1: Afrejse.

Netop det tætte sammenhold viser sig tydeligt i bussen, hvor der straks er fællessang og masser af grin og små drillerier på kryds og tværs. Efter vi har samlet 2 drengehold op fra B.B.B., der indfandt sig på 1. salen i bussen, gik turen ellers afsted mod sydligere himmelstrøg. Efter et stop hvor der blev indtaget medbragt aftensmad, begyndte pigerne stille og roligt at gøre sig klar til en lang nat på de tyske motorveje. Sovestillinger blev afprøvet så alle var klar efter sidste stop omkring kl. 23.00, hvor bussens chauffører igen skulle skifte plads. (De må køre ca. 4 timer hver).

Bustur

 

SØNDAG - Dag 2: Gardaland og ankomst.

Det er ikke det mest behagelige sted pigerne har sovet, det er der ingen tvivl om, men på trods af lidt ømme kroppe var pigerne i godt humør da bussen stoppede og morgenmaden blev serveret. Den blev serveret på kantstenen mellem lastbiler og busser, på en rastepladsen i det nordligste Italien. Rundt om os var bjerge, dækket med hyggelige huse og plantager med vindruer der strakte sig op af bjergsiderne.

GARDALAND er italiens største forlystelsespark og det begrænsede derfor mulighederne for at prøve mange ting på de ca. 5 timer som pigerne havde. De fleste nåede at prøve 2-3 forlystelser, men det er også nok til at blive rystet godt igennem efter den lange bustur og nogle fik også flyttet nogle grænser, ved de største rutschebaner.

 

På campingpladsen fik vi nogle rigtigt hyggelige hytter med 4 senge, køkken og bad, hvor pigerne sov 3-4 stk i hver hytte. Husene lå tæt på hinanden og de voksne boede centralt og  deres terrasse blev samlingspunkt når vi skulle spise, til kamp eller på tur. Huset blev døbt “Claus’s Kaffebar” efter den udsøgte nescafe der blev serveret til de voksne, men her blev også serveret masser af kage, juice og rugbrødsmadder igennem hele ugen.

Se præsentationsvideo med vores piger her.

Pigerne blev “lagt i seng” ved 23-tiden, efter åbningsceremonien hvor alle blev budt velkommen og en lille fodboldquiz, satte lidt gang i løjerne. Der blev hurtigt ro, den første aften.

 

MANDAG - Dag 3: Fodbold & Drengebesøg.

Første kamp skulle spilles kl. 10.00 og banerne lå ca. 30 min. kørsel væk. I hver kamp spilles der 2x25 minutter. Anlægget have 3 flotte kunstbaner ved siden af hinanden og udskiftnings “bænken” havde lækre bløde sæder med kopholdere og opstreget felt hvor træneren skulle holde sig inde i. Der var linjedommere til alle kampene og det var første gang vi prøvede det. Dommerne havde det også sjovt på turen, så de var rigtigt glade og flinke.
Det eneste minus var, at vi skulle varme op på et område med fliser og det kostede en skade der senere skulle give sammenlagt 9 timer på sygehuset, fordelt på 2 dage.

Vi spillede mod 4 danske hold og vi var lidt skuffede da vi fik det at vide, men da kampene var igang, betød det ikke så meget alligevel.

Om aftenen blev der afholdt konkurrence i “Hårdeste Skud” og både drenge, piger og voksne, fik afprøvet deres skudteknik. Vi havde pigen med det hårdeste skud i vores lejr og det udløste en lille præmie.

Herefter blev der ellers gang i hytterne, da flere drengehold efterhånden havde fundet vej til vores pigers huse. Der blev snakket og grint på terrasserne resten af aftenen og pigerne blev guidet i seng kl. 23.00, med besked om morgenmad kl. 7.00, næste morgen.

 

Tirsdag - Dag 4: Fodbold.

Dagen startede tidligt og første kamp blev sparket igang kl. 9.00 og endte 1-1. Kampen kostede endnu en skadet spiller og vi blev nu ekstra glade for den store trup på 18 piger vi havde med. Den sidste kamp blev tabt 0-1 og der var alle meget trætte, efter et par hårde dage. Alligevel tilbød 3 piger at hjælpe Galten FC og spillede den sidste kampe i puljen for dem, da de ikke var nok spillere afsted. De var søde og meget taknelmelige for hjælpen.

Samling på Centro Sportivo Montichiarello

 

 

Onsdag - Dag 5: Shopping & Disko!

Pigerne var ualmindeligt friske denne morgen og meget klar til "shoppetur" i den store Outlet-by, nær Sirmione.  Her blev købt flittigt ind. Mændene gik en tur til den gamle by og fik en pizza.

Shopping

Eftermiddagen blev brugt som de andre dage, på lidt hyggebold på plænen foran husene og der blev også lavet en “pigerne mod drengene” på pladsens asfaltbane, hvor et drengehold fra Fredericia stillede op.

Aftenen bød bl-a- på Diskotek og vi må nok sige at vores piger styrede festen. Det var fantastisk at se dem danse ru

Det var en rigtig god aften og da pigerne blev “lagt i seng”, var der stadig lidt drenge der luskede rundt og stemningen var god.

 

Torsdag - Dag 6: Pool og ruiner inden afrejse.

Dagen startede med morgenmad kl. 8.30, hvorefter værelserne blev gjort klar til afgang. De fleste piger gik med til den gamle by, hvor vi som “skole” fik gratis adgang til ruinerne og også indkasserede en gratis is til “Læreren”. En hyggelige by med smalle gader og masser af små butikker og restauranter.

Is i den gamle by


Resten af pigerne lå ved Poolen og nød det sidste solskin på campingpladsen.

 

Efter gåturen på 15 km t/r, blev værelserne tjekket og bussen pakket. Kursen blev sat mod nord og de mange indtryk begyndte at hobe sig op, så der blev slappet af hele vejen til europas højest beliggende McDonalds, der var et populært stoppested for aftensmad.

 

Fredag - Dag 7: Ankomst Hesselager

Natten gik rigtigt fint og de fleste piger fik sovet “godt”. Efter et rundstykke på en rasteplads, blev der kørt sidste tur til Hesselager via BBB og gensynets glæde var stor, med venner og familie der var mødt op for at tage imod pigerne i Hesselager.

Hjemkomst

 Alle var mættet af indtryk og fællessangen der blev sunget ved bussen, var noget sløv. En uge med swimmingpool, gamle og nye venner, forlystelsespark, 40 timers bustur og ikke mindst 4 kampe sætter sine spor. Pigerne tog hjem og fik slappet af hele weekenden og var klar til træning mandag og vandt sidste kamp i sæsonen, torsdagen efter hjemkomst.

 

Dejligt at kunne give en flok fodboldpiger sådan en tur og vi er yderst taknemmelige for den støtte vi har fået, der gjorde det muligt at få alle piger med. Såvel trænere, medrejsende forældre og spillere blev rystet sammen og vi tror at alle har fået en oplevelse, de vil huske for evigt.


Følg os på Facebook og Instagram.